Logo of church

Hvad betyder kirkelige handlinger?

# Kirkelige handlinger - hvad ligger bag?

Udgivet af Karen Engell Dalsgaard onsdag d. 28. september 2022 kl. 08:58.
© Foto: Karen Engell Dalsgaard
Hvad betyder kirkelige handlinger?

Når vi bruger ordene 'kirkelige handlinger', betyder det de faste ting, der finder sted i kirken som for eksempel dåb, konfirmation, vielser, begravelser og bisættelser - og gudstjenester. Det måske et lidt 'branchespecifikt begreb', men hvad skal man ellers kalde det? Det er jo handlinger, begivenheder, der finder i sted i kirken.

For langt de fleste er kirken med dem fra vugge til grav, som man siger. Vi bliver døbt, konfirmeret, viet og begravet. 

Men hvad er den historiske – og bibelske - baggrund for de kirkelige handlinger? Hvornår begyndte man på det, hvornår kom Gud ind i billedet, så det blev kirkens anliggende, og hvordan har traditionerne udviklet sig gennem tiden?

Det vil Kirkebladets og hjemmesidens undersøgende reporter gå lidt i dybden med. På siden her vil man over de næste måneder kunne læse de lidt længere artikler, der normalt ikke er plads til i Kirkebladet. De vil blive skrevet i samme stil som serien om årets mærkedage – oplysende, forklarende og med et gran af humor og snusfornuft.

Vi mennesker har brug for traditioner og ritualer for at give mening og orden i en ellers uoverskuelig verden, så følg med og bliv en lille smule klogere på, hvordan traditionerne har udviklet sig og hvor de stammer fra.

Vi starter med dåben og arbejder os fremad gennem livet, så følg med på hjemmesiden. Nyt vil blive annonceret på startsiden på www.skivholmekirke.dk, og der vil også komme opslag om det på kirkernes Facebook side. Artiklerner vil alle kunne findes under menupunktet Kirkelige Handlinger

Det tager lidt tid at researche de historiske fakta, så artiklerne vil komme dryssende, efterhånden som de bliver klar.

Gik du glip af serien om årets mærkedage? De artikler, der allerede er skrevet, kan du finde under menupunktet Mærkedage i kirken året rundt på hjemmesiden.

Du vil måske også kunne lide...