Logo of church

Her gør jeg en forskel - og bliver selv glad af det

# Frivillige fortæller

Udgivet af Mogens Ohm Jensen søndag d. 23. april 2023 kl. 07:43.
Her gør jeg en forskel - og bliver selv glad af det

Tatoveringer. Kronraget. Kampsports-instruktør. Projektleder. Og menighedsrådsmedlem.
Mike Holmqvists interesser går i mange retninger. Han griner: ”Ja, hvis menighedsrådsmøderne ligger på en tirsdag, så kommer jeg altså ikke. Tirsdag aften træner jeg børnene i aikido.”

Mike blev valgt til menighedsrådet i Jakobskirken i 2016 og genvalgt i 2020. Det motiverer ham at være involveret på ledelsesplan. ”Menighedsrådet er sådan set kirkens bestyrelse. F.eks. tænker vi over, hvem vi ansætter, så nye medarbejdere passer ind i visionen for Jakobskirken og er indstillet på at samarbejde. Vi er ret forskellige i menighedsrådet, og det bliver jeg inspireret af, for vi arbejder godt sammen.”
Da bygningen skulle have nyt ventilationssystem, var det Mike, der anbefalede den rådgiver, som menighedsrådet endte med at benytte. ”Det er en tilfredsstillelse for mig, når jeg kan mærke, at jeg gør gavn med noget.”
Mike Holmqvist er uddannet maskinmester og el-installatør. Han arbejder til daglig i Københavns kommune med bygningsrenovering og energibesparelser. Nu er hans to børn på vej til at blive voksne, så Mike har tid til at være frivilligt engageret flere steder i Roskilde. ”Det giver mig noget at være en del af det, så man ikke bare er tilskuer.”

Mike vil gerne sætte sit præg på det, der sker. ”Det behøver ikke altid være sådan som det plejer. Her i kirken gør vi tit tingene lidt anderledes, det synes jeg er motiverende. Det er sjovt, når vi holder gudstjeneste i det fri. Så hjælper jeg til med det praktiske.”
Om søndagen er Mike tit kirkehjælper. Han læser op fra Bibelen under gudstjenesten og deler brødet ud ved nadveren sammen med præsten.
I Jakobskirken er der en høj grad af frivillig-involvering i alt, der foregår. Menighedsrådet prioriterer det kreative frivillig-miljø og er med til at udvikle det.
Mike lægger ikke skjul på, at han har en særlig interesse i gudstjenesten. ”Jeg kan godt lide at komme i kirke. Det er også en øvebane for mig. Jeg er ikke god til at stille mig op foran en masse mennesker og tage ordet. Her kan jeg øve mig på et sted, hvor jeg er kendt.”

En af Mikes nyeste tatoveringer er en krøllet engel med glorie, som har fået plads på underarmen. Inspirationen kom fra sangarket i Jakobskirken juleaften, hvor vignetten med englen var på. Nu lyser den op på Mikes arm.