Logo of church

Rosen i kirkehaven - Laila Westergaard får stenene til at tale

# Nyheder

Udgivet fredag d. 19. april 2024 kl. 21:49
Rosen i kirkehaven - Laila Westergaard får stenene til at tale

Laila Westergaard skabte rosen til Lundehus kirke, efter ombygningen i 2007. I 2010 stod den færdig og tilføjer gården bag vinduerne et markant udtryk. Rosenbladenes bløde former mejslet ud i granit.

Siden har hun arbejdet både med kirkekunst og andre udsmykningsopgaver og i 2021 udkom bogen "Levende stene", der handler om Laila Westergaard og hendes kunst.

Laila Westergaard arbejder med stenen som sit materiale, både i relieffer og skulpturer. Hun har skabt "Ord på vej" til Ribe Katedralskoles Gård i samarbejde med bl.a. Per Vers. Her er ordene bogstavelig talt "på vejen", nemlig i brolægningen, hugget i sten. I Vartovs gård kan hendes vandkunst kaldet "Kilden i Vartov" opleves side om side med den gamle grundtvigstatue. Et hovedværk er udsmykningen af Gødstrup Hospitals kirke, som blev indviet i 2022. Hendes værker er ofte overraskende, som når hun hugger en kniplingsdug i granit - eller udstyrer en sten med en legetøjsbil hugget ud af det hårde materiale.  To af hendes døbefonte kan i øjeblikket ses i forhallen til Købehavns Domkirke.

Laila Westergaard er uddannet på det Jyske Kunstakademi og i Istanbul, Tyrkiet. Hun er født i Lemvig i 1964, hvor både hendes far og hendes farfar havde deres stenhuggerværksted.

I dag bor hun i København og har sit værksted på Amager. Her står hun med høreværn og tungt værktøj i al slags vejr, mens kraner og gaffeltrucks bevæger sig på pladsen, hvor hun har indtaget et lille hjørne. Det er her hun tilfører liv og form til den hårde granit.

Til forårets højskoledag med overskriften "KirkeRUM", vil Laila Westergaard fortælle om sit arbejde.

Tilmelding og yderligere information her: Højskoledag "kirkeRUM". Lundehus kirke (churchdesk.com)

Du vil måske også kunne lide...