Logo of church

Varme tæpper til hjemløse

# Nyt fra Jakobskirken

Udgivet af Mogens Ohm Jensen tirsdag d. 15. december 2020 kl. 15:49.
Varme tæpper til hjemløse

"Det varmer i mere end én betydning," sagde Gitte Dueholm, da hun på vegne af brugerne på Kafé Klaus tog imod Nørklecaféens donation. 14 lune tæpper syet sammen af hæklede firkanter, 35 par hjemmestrikkede sokker og mange varme huer. Alt sammen hæklet og strikket af de 20 kvinder, som hver anden mandag mødes i Jakobskirken.

Nu står vinteren for døren og gaven skal holde mennesker varme, som er ramt af hjemløshed eller på anden måde er socialt udsatte. Varmestuen midt i Roskilde har over 300 brugere, og Gitte Dueholm er ansat som leder af Kirkens Korshær.

"Vi fandt på det i foråret, da Nørklecaféen ligesom så meget andet måtte lukke ned. Vi cyklede rundt med garn til damerne - meget af det var noget som vi havde fået foræret - og så blev der ellers hæklet og strikket derhjemme," fortæller Pia og Dorthe, som er initiativtagere til Nørklecaféen. "En kom med over 300 firkanter til tæpper, da vi igen kunne mødes ud på efteråret."

Fællesskabet i Nørklecaféen er blevet styrket af den fælles opgave. På grund af corona-restriktionerne kunne Nørklecaféens flittige kvinder desværre ikke i samlet flok være med til overrækkelsen før jul.

Jakobskirken har en partnerskabsaftale med Kirkens Korshær, og der samles ind til at drive varmestuen. Konfirmanderne kommer hvert år på besøg i Kafé Klaus og får et indblik i, hvordan livet kan blive, og hvem der er med til at samle en op, når bunden går ud af ens trygge tilværelse.