Logo of church

En dråbe af godhed

# Indlæg

Udgivet fredag d. 14. juli 2023 kl. 10:00
En dråbe af godhed

En dråbe af godhed

Indlæg af Menighedsrådsformand Ole Marqversen, juli 2023

"Når jeg rejser mig fra sofaen, kan man se, hvor jeg har siddet. Ingen kan sige, at jeg ikke har sat mig mit aftryk her i livet. Spørgsmålet er så, om jeg er tilfreds med dette aftryk..

Jeg kan huske under lederuddannelser for mine spejderledere at have bedt dem om at skrive deres egen nekrolog. Ikke for at være morbid, men for at få dem til at tænke over, hvad det er de ønsker, deres venner skal huske dem for. Med den (bag)tanke, at det er en god idé, inden det er for sent, at have bestemt sig for, hvad der er vigtigt, og hvad der skal prioriteres i éns eget liv. Det er jo ikke lige sagen at stå ved ”Sankt Peters port”, og så skulle ærgre sig over ikke at have nået - eller rettere prioriteret de ting, man egentlig syntes var vigtigst. 

Så hvis jeg vil sætte andre aftryk end det i min sofa, må jeg bestemme mig for at gøre det. Men hvad kan 'lille jeg' så udrette i den store verden?



1. 
Det er dumt, hvad du sir skønt du er så begavet at godheden kun er en dråbe i havet.


2.
Hvad udretter dråben hvis den er alene hvis verden er ond og som bygget af stene.


3. 
For dråben står mangen en mulighed åben selv stenene udhules med tiden af dråben.


4. 
En dråbe af godhed er også en gave når dråber forener sig bli’r de til have.


5.
En dråbe af godhed gir mod til at håbe en dråbe af godhed trods alt dog en dråbe.


6.
Og dråber skal læske de tørstende ganer gi’liv og forene sig til oceaner.

af Johannes Møllehave i "En dråbe af Godhed"


Jeg kan godt lide dette digt af Johannes Møllehave, som Anne Linnet så fint har fortolket. Det minder mig om, at vi kan udrette mere, end vi tror. Hæver vi vores blik til vores Schweiziske omgivelser, kan vi blot se, hvordan de mange, små ubetydelige bjergstrømme har samlet sig til livgivende bække, som har formet landskabet over mange millioner år. Personligt har jeg ikke nær så højtflyvende ambitioner for det aftryk, jeg sætter i verden, men jeg er heller ikke tilfreds med kun at efterlade sofaaftrykket.

Når vi kommer til Sankt Peters port, er der så at sige betalt. Som Jesus prædker, skal du "blot" elske herren din Gud, og din næste som dig selv (Lukas 10). I den fysiske verden er arv en mere håndgribelig måde at efterlade et aftryk på. Her får vi muligheden for at tilgodese dem, der kommer efter os. Men vi kan også vælge at støtte fællesskaber, vi sympatiserer med. Fællesskaber, der har givet os værdi og retning, og som vi gerne ser kan vedblive med at give værdi og retning for kommende generationer. 

Den Danske Kirke i Schweiz ønsker netop at fortsætte med at være et naturligt samlingspunkt for danskere i udlandet, og bidrage med tryghed, medmenneskelighed, omsorg og samtale. 

Således min opfordring til at overveje at tilgodese kirken i dit eller pårørendes testamente."

----------------------------------------------------------------

Hvis du eller en pårørende står overfor at skulle udfærdige testamente, er der hjælp at få. Læs mere om, hvilke regler der gælder i Schweiz, og hvordan du kan få dansk advokatbistand her på siden: Arv og testamente

Du vil måske også kunne lide...