Logo of church

Giv et beløb til julehjælpen

# Nyt fra Jakobskirken

Udgivet af Asger Jensen tirsdag d. 1. november 2022 kl. 21:30.
© Folkekirkens materialebase
Giv et beløb til julehjælpen

Seneste nyt: 1. søndag i advent 2022 var der festgudstjeneste og Jakobskirken var fuld af mennesker. På tværs af generationerne fejrede vi begyndelsen på det nye kirkeår og indvielsen af kunstværket 'Stjernevinge' på væggen. Indsamlingen på dagen, salg af lune æbleskiver og Nørklecaféens fine hjemmestrik indbragte kr. 4.350 kr. til julehjælpen.
Det første lys blev tændt i adventskransen og gennem donationerne kan der tændes lys i mange hjem, i overført betydning, så det bringer glæde og håb i julemåneden. Tak for alle bidrag :-)


Hvert år uddeler Jakobskirkens Sociale Arbejde julehjælp til økonomisk trængte børnefamilier og enlige pensionister i sydbyen. Det er en velkommen håndsrækning, som forsøder julen for mange. Gavekortet til Føtex er for nogen forklaringen på, at de kan give børnene i familien julegaver og selv få god julemad.

Du kan støtte julehjælpen med et beløb på MobilePay 46247 eller indbetale til Jakobskirkens Sociale Arbejde, som har bankkonto i Danske Bank: 9570-0013241511. Så siger vi tak!

Julehjælpen i Jakobskirken eksisterer p.g.a. af 'de mange bække små'

"I december 2021 uddelte Jakobskirkens Sociale Arbejde 44.000 kr.," fortæller formand for menighedsrådet Asger Jensen, "og behovet er ikke blevet mindre i det seneste år, snarere tvært imod. Vi forudser større søgning i år p.g.a. af de stigende priser på fødevarer, el og varme."

Pengene kommer bl.a. fra donationer fra  legatbeløb fra de fonde som bestyres af Samvirkende Menighedsplejer på landsplan, fra kirkebøsserne om søndagen i årets sidste tre måneder, fra donationer fra foreninger, entréindtægt fra Christmas Carols julekoncerten hvor Roskildekoret synger, kaffepenge fra højskolesangaftenerne og ikke mindst gaver fra private.

"Det er virkelig de mange bække små, der gør en stor å," fortæller menighedsrådsformanden. "Jeg kan se, at de beløb, vi modtager, går fra 25 kr. til flere tusinde kr. Vi er taknemmelige for hver eneste krone, for vi ved at den luner umådeligt i den anden ende."