Orgelfestival: Orgel og sopran

Søndag 27. oktober 2024, kl. 15:00
Sct. Catharinæ Kirke, Lille Kirkestræde 1, 9800 Hjørring
Gedymin Grubba, orgel samt Hanna Wit Dolatko, sopran.

Musik af Stradella, Bach, Mendelssohn og Schubert

Polske Gedymin Grubba er koncertorganist, komponist og dirigent med aktiviteter overalt på kloden fra USA til Sydafrika og Asien. Han har indspillet 20 CD’er og spillet for radio og tv.
I 2022 tildeltes han en æresmedalje for sit arbejde for polsk kultur, og den følger flere andre anerkendelser fra officielt hold. Fra 1999 har han ledt den internationale orgelfestival i Pelplin-katedralen, hvor over 650 koncerter har fundet sted. Er man i nærheden (lidt syd for Gdansk), er den et besøg værd.
Siden 2003 har han været formand for den polske Gabriel Fauré Foundation, som organiserer omkring 50 koncerter årligt. Læs mere om Gedymin Grubba på www.gedymin.org

Hanna Wit Dolatko er uddannet som klassisk sanger ved musikkonservatoriet i Gdańsk (Polen) og Nordjysk Musikkonservatorium. Videreuddannet hos Helge Friss Christiansen og Helena Lazarska samt kurser i bl.a. Salzburg. Hanna har modtaget legater fra Det Obelske Familiefond, Odd Fellow Fonden, Gudrun og Erik Kauffelds Fond. I Polen var hun ansat i ensemblet "Cappella Gedanensis", og hun har indspillet 3 CD'er med ensemblet og deltaget i turnéer til Kina, Israel, Finland, Sverige og Tyskland. Hun har været solist med Aalborg Symfoniorkester og optræder i Danmark og Polen som solist i oratorier og kantater.

 
Programmet:

SANG/ ORGEL (15 min)

 A.Stradella "Pieta Signore" 

 J.S. Bach  fra BWV 15 " Auf Freue dich Seele" 

 Mendelssohn fra St. Paul " But The Lord is Mindful of his Own"

 Fr. Schubert "Ständchen" 

ORGEL (35 min.):

Tarquinio Merula: Canzona à 4 "L'Arnona" fra Pelplin Tablature (XVII c.)

 Johann Sebastian Bach (1685-1750):

Concerto i a-mol (efter Vivaldi), BWV 593

Allegro, Adagio, Allegro

 Liebster Jesu, wir sind hier, BWV 731

 Toccata Adagio og Fuga i C-dur, BWV 564

Du vil måske også kunne lide...