Orgelmatiné med Hanne Kuhlmann

Fredag 25. oktober 2024, kl. 17:00
Lindevang Kirke, Hattensens Alle, 2000 Frederiksberg
Hanne Kuhlmann, orgel
Gratis adgang

Lindevang Kirke har inviteret tre af sine favoritter til at spille deres favoritter: "Forkæl vores orgelpublikum med den musik, du elsker mest selv!"

Over tre fredage indtages orgelbænken ved det store Marcussen&Søn orgel af hhv. to domorganister og to orgelprofessorer - den ene fratrædende, den anden tiltrædende. Det giver vist tre i alt...

25.10. Hanne Kuhlmann, domorganist ved Københavns Domkirke Vor Frue
8.11 Kristian Krogsøe, domorganist ved Aarhus Domkirke og orgelprofessor ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium
29.11. Sven-Ingvart Mikkelsen, orgelprofessor emeritus

Dagens solist:

’Når man gennem et lang liv har spillet rigtig meget forskellig musik, er det faktisk ikke så nemt at svare på spørgsmålet: ’hvem er din yndlingskomponist?’ – for der er jo så mange gode, og så mange der har fyldt rigtig meget igennem de mange års arbejde med musikken. Men naturligvis er der et par stykker at nævne, - nogen jeg altid er vendt tilbage til, og har nydt at spille – og hvor jeg også har på fornemmelsen at publikum har nydt musikken. De er på programmet ved dagens koncert i Lindevang Kirke, og det bliver bl.a. Johann Sebastian Bach (selvfølgelig..), César Franck, Olivier Messiaen, Ad Wammes samt svenske folketoner’.

Hanne Kuhlmann er født i 1967 og uddannet på Det jyske Musikkonservatorium i Århus hos domorganist Anders Riber og på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København hos professor Hans Fagius. Desuden har hun studeret i både Paris og London hos professor Daniel Roth og professor David Sanger.

Hun har vundet adskillige priser, bl.a. to gange 1. pris (i den Internationale Orgelkonkurrence i Lahti, Finland, 1993 og i den Internationale Orgelkonkurrence i Odense, 1996).

Hanne Kuhlmann er en flittig koncertgiver overalt i Danmark og også rundtom i Europa bl.a. i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Holland, England og Spanien.

I 2022-23 er hun tilknyttet den Internationale Orgelfestival i Bodø (BIOF) som kunstnerisk leder.

Hanne Kuhlmann har siden 2012 været domorganist ved Vor Frue Kirke – Domkirken i København.


Program i uddrag:

Ad Wammes: Miroir

Messiaen: transskription af ’Engle-musik’ fra operaen ’Den hellige Frans af Assisi’

Franck: Cantabile

Bach: JA! - afsløres senere...


Læs evt. om Lindevang Kirkes orgel her

Du vil måske også kunne lide...