BACHS CELLOSUITER med Henrik Dam Thomsen og Morten Schousboe | RELEASEKONCERT i FRIHAVNSKIRKEN

Torsdag 26. september 2024, kl. 20:00
Frihavnskirken, Willemoesgade 68, 2100 København Ø
Morten Schousboe og Henrik Dam Thomsen
Gratis adgang

Denne koncert markerer Henrik Dam Thomsens nylige og meget roste indspilning af de 6 solo suiter af Bach der netop er udkommet. 

Frihavnskirken organist Morten Schousboe spiller ved samme lejlighed et større værk af Bach……

Samarbejdet mellem disse 2 musikerer har stået på i over 25 år og man med jævne mellemrum har kunne høre dem i Frihavnskirken og rundt i landet - altid med BACH i fokus. 

Dobbelt-CD’en vil kunne købes ved koncerten. 

Supplerende HDT-Bach-CV:

Bach’s cello-suiter:
I den tyske by, Köthen i årene omkring 1720 komponerede Johann Sebastian Bach 6 suiter for solo cello. Omstændigheder omkring tilblivelsen er gådefuld og værkerne lå hengemt og blev sandsynligvis ikke spillet i de efterfølgende 100/150 år. 

Ikke desto mindre står nodehæftet med Bach’s suiter i dag forrest på nodestativet hos de fleste cellister verden over som et af de vigtigste læringsgrundlag både musikalsk og celloteknisk. 

For DR Symfoniorkestret’s solocellist, Henrik Dam Thomsen har suiterne været en tro følgesvend siden midt-firserne hvor han som dreng for første gang blev bekendt med Bachs mesterværker og han har beskæftiget sig med musikken lige siden. 

Henrik Dam Thomsen har nu endelig indspillet Bach’s 6 cellosuiter for OUR Recordings i Garnisonskirkens fremragende akustik i februar 2024. De er indspillet i Dolby atmos format af Mikkel Nymand og udgivelsen bliver suppleret med en kunstfilm, optaget i Grundtvigskirken over Bach Suite nr 2. 

Filmen er skabt at Peter Mark og vil kunne opleves på TV ved en senere lejlighed. 


Morten Schousboe er opvokset i Kalundborg hvor han spillede klaver hos Niels Eskjær og orgel hos Margrethe Østergård. Han tog Diplomeksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København i 1997 – og solistdebuterede i 1999 som elev af blandt andre Bohumilla Jedlichkova, Dan-Oluf Stenlund, Lasse Ewerlöf og Bine Bryndorf.
MS optræder ofte som orgelsolist og akkompagnatør af kor og solister med særlig interesse for musik af
J. S. Bach, dansk, tysk og fransk romantisk musik og specielt musikken af den franske komponist Olivier Messiaen.
Morten Schousboe har siden januar 2000 været organist ved Frihavns kirke, Østerbro, hvor han er en flittig koncertarrangør og sammen med korleder Marlene Lollike er primus motor i det omfattende børnekorsarbejde i Rosenvængets sogn.
MS har indspillet ”La Nativité du Seigneur” af Oliver Messiaen på CD.

Du vil måske også kunne lide...