Logo of church
Event image

Liedkoncert med stjernesopranen Hedvig Haugerud og pianist Emil Gryesten

Fredag 17. november 2023, kl. 16:30

Kirken, Gentoftegade 23, 2820 Gentofte

Sopran Hedvig Haugeruud og pianist Emil Gryesten

Entré 100 kr. betales i døren med Mobile Pay eller kontant

Oplev populære sange af Strauss, Grieg og Sibelius, når up-coming stjernesopran Hedvig Haugerud besøger Gentofte Kirke sammen med pianisten Emil Gryesten.



Hedvig Haugerud

Den norske sopran er et af de seneste års mest markante operatalenter i Norden. Hedvig er uddannet fra Norges Musikhøgskole, Conservatoire National et Supérieur de Paris og Operaakademiet i København. Hun sang i Elektra på Den Kongelige Opera tidligere på året og i september vandt hun 2. prisen ved Paris Opera Competition på Théâtre des Champs-Élysées.

Emil Gryesten 

Emil Gryesten har gennem de sidste mere end 20 år haft en omfattende koncertvirksomhed som solist og kammermusiker i Europa, Asien og USA. Han har vundet en lang række musikkonkurrencer, herunder 1. pris i Steinway Konkurrencen og 1. pris i Nordisk Pianistkonkurrence. 

Emil Gryesten er uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og ved Sibelius-akademiet i Helsinki.


Strauss, Grieg og Sibelius
Ved koncerten fremfører duoen en række af favoritterne inden for det senromantiske lied-repertoire.

Richard Strauss (1864-1949) var en af senromantikkens største komponister og komponerede i et tonesprog som indeholder alt det bedste fra den post-Wagnerske romantiske stil: Følelsesstærk, overdådigt melodiøs og rig på saftige og sommetider pikante harmonier. Vi skal bl.a. høre en af Strauss' kendteste sange, den smukke og inderlige Allerseelen, som knytter sig særligt til højtiden Allehelgen.

Dernæst præsenterer Hedvig en række sange af sit norske hjemlands store komponist, Edvard Grieg (1843-1907). Vi vil opleve et udvalg af sange til danske og norske romantiske digte, og også to af Griegs sange til skuespillet Peer Gynt af Henrik Ibsen: Solveigs Sang, og Solveigs Vuggevise.

Til sidst skal vi opleve en anden af de største nordiske komponister, nemlig den finske Jean Sibelius (1865-1957). Sibelius var svensktalende, og mange af hans mest populære sange har tekster af svenske og finlandssvenske digtere. Det gælder også de fire sange, som opføres ved denne koncert, hvor Sibelius formår at forene en nordisk nationalromantisk stil med en storslået, nærmest Puccini'sk arioso-stil. Sange som "Var det en dröm?" og "Flickan kom ifrån sin älsklings möte" hører uden tvivl til blandt den nordiske musiks kronjuveler.


Du vil måske også kunne lide...