Logo of church
Event image
© Sofie Barfoed

Koncert: Vesselil

Onsdag 17. januar 2024, kl. 19:30

Simmerbølle Kirke, Simmerbølle Kirkevej, 5900 Rudkøbing

Den anmelderroste trio Vesselil spiller og synger nordisk traditionel og nykomponeret folkemusik, der blander rå swingende folk og elementer fra den klassiske kammermusik til en slags “kammer-folk”.

I trioens originale tilgang til folkevisegenren knyttes bånd mellem ældgamle traditioner og ny kompositionsmusik på en både kraftfuld og følsom måde. Vesselils stemmer og strygeinstrumenter giver nyt liv til Nordens gamle folkeviser og formidler tidløse tematikker med elegance og groove. Bl.a. har trioen gjort sig bemærket ved at belyse kvindeskæbner i deres nyfortolkninger af middelalderballader.

I 2020 blev Vesselil inkluderet i Højskolesangbogen med deres version af folkevisen “Stolt Vesselil” og samme år nomineret til en DMA som årets danske Rootslivenavn. Vesselil har udgivet to albummer og har optrådt på mange store danske og internationale festivaler.

Trioen Vesselil består af Clara Tesch - violin, bratch og kor, Elisabeth Dichmann - violin og kor samt Maja Aarøe Freese - femstrenget cello og sang.

Der er fri entré ved koncerten; alle er velkomne.

Du vil måske også kunne lide...