Logo of church
Event image

Menighedsrådets orienteringsmøde i konfirmandstuen i præstegården i Skuldelev

Tirsdag 14. maj 2024, kl. 19:00

Sognegård, Østergade 3, 4050 Sibby

Vi taler om hvilken indflydelse du kan få som medlem af menighedsrådet. Hvilke aktiviteter du synes der kan udføres i kirken af præst og menighed. Du får også indflydelse på hvordan kirkens er placeret i det lokale samfund. Alt dette taler vi om over en kop kaffe.

Når man lader sig vælge til sit sogns menighedsråd, har man nogle interesser man vil forsøge at få indflydelse på. Som oftest er det et ønske om at medvirke til at skabe og bevare aktiviteter i menigheden. Det vil altid være i et samarbejde med præsten.

Der er nok at tage fat på. Koncerter, foredrag, korsang og børnearbejde m.m. Menighedspleje er også et spændende arbejde der kan udvikles. I Skuldelev Sogn formidles arbejdet i Netværksgruppen. Menighedspleje handler meget om diakoni. Her kan der hentes inspiration på Helsingør Stifts årlige diakonidag eller ved kontakt til stiftets diakonikonsulent.

Det der ofte overrasker nyvalgte menighedsråd medlemmer er det administrative arbejde. Drift af sognet omfatter ledelse, økonomi, personale samt vedligeholdelse af bygninger og kirkegårde. I menighedsrådet konstitueres der medlemmer som formand, kasserer, kontaktperson med personaleansvar og kirkeværge med ansvar for vedligeholdelse af bygninger og kirkegårde. Det lyder voldsomt, men der er hjælp og introduktion til opgaverne.

Når du overvejer at opstille til valget, kan du orientere dig om de konkrete opgaver hos ”Landsforeningen af Menighedsråd”. De afholder kurser for nyvalgte menighedsråd medlemmer og de har konsulentordninger du kan få hjælp fra.

Frederikssund Provsti har, i samarbejde med menighedsrådene i provstiet, ansat en personalekonsulent, der er behjælpelig med personalesager. Vi opfordrer til altid at kontakte Marianne Møller når en personalesag opstår. Hun er behjælpelig med, at en sag får det korrekte forløb. Ligeledes er der ansat en bygningskonsulent, Iniz Tvillinggaard, arkitekt med erfaring i vedligeholdelse af fredede og ældre bygninger. Det er en hjælp for menighedsrådene at kontakte Iniz når en opgave overvejes og forestår, for at få arbejdet begyndt på en god måde. Det er ikke konsulentens opgaven at udføre egentligt projektarbejde.

Samarbejdet med etableringen af konsulentordningen har vist sig at være af stor hjælp for menighedsrådene. Det er en ordning der finansieres af provstikassen, og det er derfor vederlagsfrit at modtage konsulenternes assistance.

Mvh. Bjarne M. Larsen Formand for Valgudvalget

Du vil måske også kunne lide...